آشنایی با خواص و مضرات پیاز

به گزارش مهسان بلاگ، پیاز دارای ترکیبات گوگردی ، قند ، کلسیم ، املاح سدیم و پتاسیم ، ید ، سیلیس ، آهن ، فسفر و ویتامین های A.B.C می باشد . پیاز دارای اسانس مخصوصی می باشد که در اثر پختن از بین می رود .

آشنایی با خواص و مضرات پیاز

مواد موجود در 100 گرم پیاز:

کروم 24.80 میکرو گرم

ویتامین ث 10.24 میلی گرم

فیبر 2.88 گرم

منگنز 0.22 میلی گرم

ویتامین ب 6 0.19 میلی گرم

تریپتوفان 0.03 گرم

فولات 30.40 میکروگرم

پتاسیم 251.20 میلی گرم

فسفر 52.80میلی گرم

مس 0.10 میلی گرم

خواص داروئی پیاز:

  • پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.
  • پیاز ادرارآوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.
  • پیاز منبع مهمی از فلاونوئید و فنول هستند که مطالعات نشان داده اند که از سرطان و بیماری قلبی ـ عروقی جلوگیری می نماید.
  • برای برطرف گاز معده از تنطور پیاز می توان استفاده کرد. مقادر مصرف آن 10تا 15قطره است که باید در آب حل نموده و مصرف نمود .
  • برای برطرف دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می گردد : 100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط نموده و بپزید تا له گردد سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل گردد سپس آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید .
  • همانطور که گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتماً هر روزه از آن بهره ببرید .
  • اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می نماید .
  • پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز مؤثر است.
  • پیاز خام محرک قلب است.
  • پیاز باکتری کش است.
  • پیاز تقویت نماینده و نرم نماینده سینه است. برای این منظور پیاز را آب پز نموده و بخورید.
  • پیاز سنگ کلیه را خرد می نماید .
  • پیاز پخته ملین است .
  • برای برطرف خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید .
  • برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید .
  • ماسک پیاز روی صورت خون را به طرف صورت می کشاند و رنگ صورت را درخشان می نماید .
  • پیاز لثه ها را محکم می نماید .
  • پیاز کلسیم دارد دندان ها و استخوان ها را تقویت می نماید و از نرمی استخوان جلوگیری می نماید .
  • پیاز معالج عفونت های مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد .
  • برای برطرف سموم بدن پیاز توصیه می گردد .
  • برای درمان اسهال از پوست پیاز بهره ببرید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، سپس آن را در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته گردد. بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملاً از بین برود.
  • اگر پشه یا زنبور شما را گزید فوراً یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فوراً ساکت می گردد .
  • پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می نمایند .
  • تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می گردد .
  • اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می نماید .

مصرف پیاز در بارداری:

پیاز حاوی اسیدآمینه های متیونین و سیستئین، اسیدفولیک و ویتامین های K، B1، B6 و C می باشد.

حفظ چربی مناسب در زمان بارداری، پایین آوردن قند خون و پیشگیری از دیابت زمان بارداری، جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزاد، سم زدایی از بدن و بالاخره افزایش سطح ایمنی مادر در حین بارداری از جمله مزایایی است که برای مصرف پیاز در دوران بارداری ذکر شده است.

البته مصرف زیاد آن می تواند منجر به سوزش سر دل گردد.

البته تهوع، استفراغ، آبریزش بینی، خشکی پوست و حتی در موارد شدید شوک آنافیلاکسی از عوارض جانبی مصرف پیاز برای کسانی است که نسبت به پیاز آلرژی دارند.

تذکرات مهم:

  • حتماً شنیده اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیاورد آنها را با مرکب نامرئی می نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر از آب پیاز نیست .
  • در پایان برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نگردد می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف عظیم آب قرار دهید و در آب آن را پوست بکنید .
  • پیاز خام فعالیت معده را زیاد می نماید و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید می نماید . بنابراین کسانی که ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس نمایند . این گونه اشخاص باید پیاز پخته مصرف نمایند که ترشحات دستگاه هاضمه را منظم نموده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می نماید .
  • برای آنکه پیاز زود هضم گردد و آنهائی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده نمایند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد نمود .
  • اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای برطرف بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
  • ترکیب های سمی و مسمومیت زایی در جوانه پیاز وجود دارد که می تواند سرطان زا باشد، بنابراین از مصرف پیاز جوانه زده پرهیز کنید یا اینکه قسمتی از آنها را که جوانه ندارد، مصرف کنید.

مضرات:

  • پیاز چون گرم است برای کسانی که طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می گردد .
  • از مصرف پیاز در دوره شیردهی بپرهیزید زیرا علاوه بر نفخ زا بودن تاثیرات زیادی بر طعم شیر داشته تا جایی که با بدبو و بدطعم کردن شیر موجبات امتناع شیرخوار از مصرف شیر را فراهم خواهد نمود.
  • مصرف زیاد آن می تواند منجر به سوزش سر دل گردد.

چگونگی انتخاب و ذخیره کردن پیازها:

چگونگی انتخاب و تهیه پیازها به نوع پیازها و خواص آنها و همچنین تفاوتهای زیادی مثل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی آن بستگی دارد.

پیازهایی انتخاب کنید که تمیز هستند و شکل خوبی داشته باشند و هیچگونه شیار یا شکافی روی آنها نباشد و پوستشان ترد و خشک باشد. آنهایی که جوانه زده اند یا نشانه هایی از کپک دارند را انتخاب نکنید. همچنین پیازهای درجه 2 که لکه هایی صاف دارند و گردن آنها مرطوب و دارای لکه های سیاهی هستند را انتخاب نکنید چون اینها نشانه فاسد شدن هستند.

مدت زمان ذخیره سازی پیازها به نوع آنها بستگی دارد. آنهایی که خیلی بدبو هستند مثل پیاز زرد را می توان مدت زمان بیشتری به نسبت نوع شیرین آن مثل پیاز سفید نگهداری کرد. همه پیازها را باید جدا از سیب زمینی نگهداری کرد، چون آنها رطوبت و گاز اتیلن را به خود جذب می نمایند که باعث فساد پیازها می شوند.

به جامانده پیاز خرد شده را باید در یک کیسه پلاستیک یا یک ظرف در دار نگهداری کرد و بایستی تا یکی دو روز آینده استفاده شوند، چون پیازها اکسیده می شوند و مواد غذایی خود را سریعاً از دست می دهند. پیاز پخته در یک ظرف کیپ بهتر مزه خود را حفظ می نماید و میتوان آن را تا چند روز نگهداری کرد.

هرگز آنها را در یک ظرف فلزی نگهداری نکنید چون این کار باعث تغییر رنگ آنها می گردد. می توان پیاز پوست گرفته و خرد شده را فریز کرد ولی این کار باعث می گردد که برخی از طعمهای خود را از دست بدهند.

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج - اختصاصی 7 گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری تنها در صورت لینک فعال به این صفحه مجاز می باشد.

berlinro.ir: آلمان: سفر به مهد صنعت و فناوری اروپا، برلین، هامبورگ، هانوفر

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ رایگان، آگهی بنری ارزان، خرید بک لینک

منبع: هفت گنج
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 68974

به "آشنایی با خواص و مضرات پیاز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص و مضرات پیاز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید